Twoje ustawieniaKategorieNarzędzia![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Znajdź produktNajnowsze opinieSM Lazur Ser pleśniowy Lazur Perłowy SM Lazur Ser pleśniowy Lazur Błękitny Turek Camembert Naturalny Turek Camembert Figura Turek Miniaturki Camembert naturalny |
President Chevre Sainte Maure
![]()
Producent: Lactalis Opis produktu:
To ser z mleka koziego z delikatnym miąższem, białym lub koloru kości słoniowej, Skóra sera pokryta jest naturalną pleśnią, a czasem nawet popiołem. Ser ma kształt długiego lekko spłaszczonego walca. Do jego wnętrza wkłada się długą słomkę w celu wentylacji i utrzymania kruchości sera. Na obszarach określonych przez AOC jego dojrzewanie trwa co najmniej 10 dni (zwykle 2-4 tygodnie). Ser dojrzewa w dobrze wentylowanej piwnicy w temperaturze 15°C, przy wilgotności 90%, codziennie jest odwracany. Po 5-6 tygodniach ser kurczy się a jego powierzchnia staje sie sucha. Pleśń nabiera koloru błękitnoszarego, a miąższ ma delikatną konsystencję, jest jędrny i gładki. Tylko Sainte-Maure z Turyngii oznaczony jest certyfikatem AOC. ![]() Opinie o President Chevre Sainte Maure
Zobacz także:
Najnowsze produkty President:
|
O serwisie . Dla prasy . Regulamin . Polityka prywatności . Reklama . Kontakt . Uwagi i błędy |
Copyright © Kasat Sp. z o.o.